tiistai 29. huhtikuuta 2014

Mitä jos kyse ei olekaan välinpitämättömyydestä?


Jonakin iltana pidin oikein kunnon kauneudenhoitoillan. Lakkasin kynnet, rasvasin ihon, laitoin päivettävää voidetta, tein kasvonaamion, tein hiusnaamion sekä tein ihokuorinnan. Aikaa tähän itsensä hemmotteluun meni pari tuntia. Aloinkin miettimään että aina kun puhutaan, kuinka seurustellessa tai äidiksi tultua ei enää kiinnosta pitää huolta itsestään, ei olekaan kyse siitä. Kun saa elämään niin tärkeän asian kuin lapsen, ei varmasti edes tee mieli puunata itseään. Tai kun alkaa seurustelemaan ja yhtäkkiä ei olekaan niin huoliteltu, ei se aina johdu välinpitämättömyydestä, vaan siitä että sen ajan voi ja haluaa käyttää toisella tavalla. 


Todella usein puhutaan varsinkin naisista siten, että kun he löytävät miehen ei enää kiinnosta tai tarvitse pitää itsestään huolta. Puunailuiltaani pitäessä tajusin, ettei kyse olekaan välinpitämättömyydestä vaan siitä, että sen ajan haluaa käyttää paremmin. Mielestäni on kamalaa lukea kun äideiltä odotetaan täyden kympin ulkonäköä. Missä välissä ehdit rasvailemaan ja puunailemaan itseäsi, kun sinulla on maailman ihanin pikkuinen? Okei, en ole äiti, mutta silti näen asian näin.

Tai entä jos et enää jaksakaan meikata ja puunata itseäsi päivittäin paria tuntia kun seurustelet? Vietät aikaa mielummin kumppanisi kanssa kuin yksin kylpyhuoneessa. Onko se välinpitämättömyyttä vai sitä kun haluaa käyttää aikansa asiaan, joka tekee onnelliseksi? Silti olen sitä mieltä, että aina itsestään täytyy oman itsensä vuoksi huolehtia. Yleensä kun ihminen huolehtii itsestään tekee hän sen itsensä vuoksi. Ainakin se pitäisi tehdä täysin omasta tahdosta ja siksi, että siitä tulee itselle hyvä olo.


Loppupeleissä kauniit kasvot vanhenevat ja rypistyvät, hyvä kroppa vanhenee ja muuttuu, mutta sisäinen kauneus sekä hyvyys säilyy läpi elämän.

Mitäs mielipiteitä teillä on asiasta?

18 kommenttia:

 1. Kun tutustuin poikaystävääni, sanoin jo heti etten aio meikata häntä miellyttääkseen. Poikaystävä on ollut hyvin sujut sen kanssa, etten tälläydy ja kuluta montaa tuntia päivässä laittautumiseen. Hän on lisäksi sanonut ettei häntä haittaa vaikka lihoisin 10 kiloa tai kun mahdollisesti tulevaisuudessa raskaus ja imetys tulee muuttamaan kehoani. Hänen kanssaan ei tarvitse esittää mitään, ei peitellä virheitä tai olla täydellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla että sulla on noin mahtava poikaystävä! Tuollaisesta kannattaa pitää kiinni<3

   Poista
 2. Asiaa! Olen niiin samaa mieltä! Ja ihana tuo banneri kuva <3

  http://lifeof-martha.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Niin kaun, kun tekee asian itseänsä vuoksi niin en nää siinä mitään väärää. Mua ei oikeastaan kiinnosta mitä muut ajattelee mun ulkonäöstä, mutta jos mun poikaystävä/mies alkaisi valittamaan siitä etten käytä meikkiä yms. Mä loukkaantuisin, koska musta tuntuisi ettei se hyväksy mun luonnollista kauneutta vaan se kokee, että oon kaunis ainoastaan jos mulla on meikkiä. Tosin mulla ei ole poikaystävää niin mun ei tarvitse olla tälläisistä asioista huolissani. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, itsensä takia täytyy kaikki tehdä:) Ja just noin pitää ajatella ettei välitä mitä muut ajattelevat ulkonäöstäsi:) Ja tuollaisesta todellakin saisi loukkaantua, koska jos mies sanoisi noin olisi hän täysin idiootti:D

   Poista
  2. Musta on muuten ihanaa, kun teet tälläisiä mielipidepostauksia:) Huomaa, että tälläisissä meil on aika saman tyylinen ajattelutapa:) Hyvää vappua <3

   Poista
  3. Niin ihanaa kuulla!<3 Hyvää vappua myös sinulle!<3

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ihana kuulla että muutkin on samaa mieltä:)

   Poista
 5. Minusta ylipäätään kenenkään ei pitäisi joutua puunaamaan itseään kenenkään muun takia. Tottakai perheen kasvaminen vie aikaa, oli se sitten toisella puoliskolla tai toisella puoliskolla ja lapsella kasvava perhe. Mutta surullisinta minusta on se, että nainen olisi puunannut itseään ennen tätä vain muita miellyttääkseen.

  Itse mietin joskus turkasen aikaisina aamuherätyksinä, että miksi meikkaan tai laitan itseni kun voisin nukkua hetken pidempään. Laitan itseni koska haluan. En siksi, että kukaan pakottaisi tai että pelkäisi rupsahtamista tmv.

  Toisaalta, arkirutiini vie kaikkineen 15min aamulla ja 10min illalla. Ei siihen kaiketi tarvitse aikaa käyttää tuntitolkulla?

  Minusta itsensä laittaminen pitäisi aina lähteä omasta halusta, ei siksi, että sitä tekee jonkun toisen takia. Kyllä oma itse on kelvattava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta! Se on niin surullista jos nainen huolehtii itsestään vain muiden vuoksi:/ Ja tuo on totta että aamulla voisi nukkua sen ajan, mutta koska siitä tulee itselle hyvä olo, niin miksi niin ei tekisi? Ja eihän itsensä laittamiseen tarvitsekkaan käyttää tuntitolkulla aikaa, sillä itse ainakin käytän aamuisin sen 10 minuuttia ja olen valmis:) Pääasia vain että itsellä on hyvä olla. Nuo sun kirjoittamaa kaksi viimeistä lausetta on niin totta<3

   Poista
 6. Itse tykkään pitää itsestäni huolta, vaikka ikää on tullut ja ryppyjäkin on. Jotenkin itsestäni huolehtiminen on mulle ollut aina tärkeää... Mutta mä en viihdy peilin edessä aamuisin kuin 10 minuuttia, ehkä se on iän tuomaa taitoa, että ei kulu enempää aikaa ;) Mutta mä teen sen itseni vuoksi en muiden ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin pääasia että itseään laittaa sekä itsestään pitää huolta omasta tahdosta:) <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!<3