lauantai 5. huhtikuuta 2014

Olisiko aika unohtaa paineet sekä odotukset ja vain nauttia elämästä?


Nyt ärsyttää ihan suunnattomasti. Tuntuu, että nykyään media vain hehkuttaa tietynlaista naiskuvaa ja olettaa, että kaikki sopivat juuri siihen muottiin. Tuntuu, että täydellinen nainen olisi treenattu, korkeasti koulutettu, kaunis ja hyvännäköinen. Ainiin lisätään tuohon listaan vielä se, että tulisi olla täydellinen parisuhde sekä kiva asunto. Pakko kysyä, missä välissä pystyy saavuttamaan tuon kaiken? Varmasti on ihmisiä, jotka saavuttavat tuon kaiken. Silti on monta tapaa elää ja olla onnellinen. Ei ole vain yhtä tiettyä ja oikeaa tapaa, miten kuuluisi tehdä ja miltä kuuluisi näyttää.


Ulkonäköpaineet ovat nykyään niin kovia. Ymmärrän ihan täysin syömishäiriöitä ja niitä tyttöjä, jotka haluavat nuorena kauneusleikkauksiin. Jos mediassa hoetaan jatkuvasti kuvaa siitä, millainen sinun tulisi olla, alkaa sitä helposti itsekkin uskomaan. Itse voin ainakin myöntää, että välillä koen ulkonäköpaineita. Ymmärrän niitä jotka haluavat treenatun kropan. Ymmärrän myös niitä jotka menevät kauneusleikkauksiin. Sitä en silti ymmärrä, jos päätös tällaisiin muutoksiin tulee joltain muulta taholta, kuin omasta tahdosta. Ihminen saa tehdä mielestäni itselleen ja ulkonäölleen mitä haluaa, kunhan päätös tulee omasta tahdosta ja hän voi aidosti olla tyytyväinen päätökseen.

Tuossa alussa puhuin myös muista paineista, joita naisille asetetaan. Mietin vain, miksei miehille ole samanlaisia paineita? Mediassa näkyy erilaisia miehiä, on menestyneitä, treenattuja, normaali kroppasia, työttömiä sekä sinkkuja. Itse olen huomannut, ettei naisista näytetä samanlaista kirjoa. Tottakai miehille tulee varmasti paineita siitä, että tulee olla lihaksia. Mikäli silti lihaksia ei ole, ei miehistä uutisoida "katsokaa, kuinka paljon hän on lihonnut"-otsikoilla.


Nämä paineet ja odotukset ovat niin vihastuttavia/ärsyttäviä/turhia. Uskon, että useat ihmiset voisivat olla onnellisempia, kun he eivät näkisi itseään huonona verrattuna median naiskuvaan. Mediassa tulisi näyttää se, että kaikki ei ole täydellisiä. Kaikki ei ole viimisen päälle treenattuja/laitettuja ja naisilla voi todellakin olla hieman selluliittia. Naiset myös heräävät ilman meikkiä eikä ole aina niin hehkeitä. Myös treenatessa tulee kuuma ja usein sen jälkeen voi olla punainen kuin paloauto. Odotan niin innolla sitä päivää, kun mediassa voidaan näyttää se, että meitä on moneen junaan. Silti se ei tee meistä yhtään sen huonompia tai rumempia. Loppu peleissä ei ulkonäöllä/statuksellasi/koulutuksellasi ole mitään merkitystä, mikäli olet sisäisesti pelkkää kuraa.

14 kommenttia:

 1. tosi hieno mielipidepostaus täynnä asiaa! ja viimeinen lause kruunaa koko komeuden.

  en itsekään ymmärrä median antamaa ihmiskuvaa, siinä ei ole mitään todellista. usein julkkisten kuvat muokataan photoshopilla, ja näistä kuvista on todellisuus kaukana. sitten media vilisee näitä kuvia, ja perään ihmetellään nuorten ulkonäköpaineita. terveemmät kauneusihanteet ja todellinen kuva julkkiksista olisivat todella paikallaan! ja sisinhän on lopulta se, joka merkitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni!:) Tuo on hyvin sanottu ettei median naiskuvassa ole mitään todellista:/ Surullista on että silti hyväksymme sen, että media antaa sellaista kuvaa:/ Ja syypää nuorten ulkonäköpaineisiin löytyy täysin mediasta! Harmi kun silti asiaa ei voida muuttaa!

   Poista
 2. siis miten sää osasitki tiivistää tän kaiken näin täydellisesti!?mää oon sun kanssa niin samaa mieltä! nykyään pitäs olla kaikessa niin täydellinen ja paras ja "samanlainen kuin muutkin" ja eniten vaikuttaa tää media.. alkais ihmiset pikkuhiljaa ajatella sitä, mikä oikeesti tekee elämästä elämisen arvoista ym.. TOSI HYVÄ POSTAUS!:-) ja musta jokainen ihminen on omalla tavallaan kaunotar<3 sinäki tollanen princess;*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 Odotan niin sitä päivää kun porukka tajuaa, ettei se median antama kuva ole mistään kotoisin! Elämässä pitäisi olla tärkeämpiäkin asioita kun ulkonäkö! Jos murehtii vaan ulkonäköä muuttuu pian ihan onnettomaksi! Tuo on niin totta että jokainen ihminen on omalla tavallaan kaunotar<3

   Poista
 3. Niin totta tämä postaus! Liikaa ulkonäköpaineita asetetaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin asetetaan!:/ Yritäppä sitten tasapainoilla niiden kaikkien kanssa:(

   Poista
 4. Samoja ajatuksia oon myös pohtinut ja varmaan myös syyllistynyt tohon "täydellisen" ihanne elämän havitteluun. Sit aina välillä havahdun siihen ettei ole oikeeta tai väärää tapaa elää :-) hyvä kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottavaa kuulla että myös muut on pohtinut samoja juttuja!:) Helpolla vaan alkaa havitella sellaista ihanne elämää ja unohtaa kaiken sen mitä on jo saavuttanut:/

   Poista
 5. Hieno postaus ja hyviä ajatelmia, ehdottomasti! Oman itsensä hyväksyminen on monesti pitkän ja kivisen tien takana. Minä oikeastaan pidän nykyisestä mediakuvasta naisesta enemmän kuin kymmenen vuoden takaisesta kun olin itse parikymmpinen, saati aikaisemmasta. Heroine chich langanlaihan Kate Mossin tahdittamana oli, jos mahdollista, vieläkin epäterveellisempi.

  Media antaa kuvan menestyvästä, kauniista naisesta jolla on tasapainoinen parisuhde, kaunis koti ja aikaa treenata. Vielä nähdä ystäviään ja nauttia elämästään. Kukut sanon minä. Jokainen niistä naisista valitsee ja uhraa jotain, niistä uhrauksista ei koskaan puhuta. SoMessa varsinkin voit antaa itsestäsi ihan millaisen kuvan haluat, eikä se välttämättä ole edes lähellä todellisuutta.

  Olet kaunis nuori nainen täynnä viisaita ajatuksia! Arvostan sellaisia suuresti!

  Ihanaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mitä kirjotit itsensä hyväksymisestä on täysin totta!:) Se ei tapahdu todellakaan yhdessä yössä! Olet niin oikeassa tuossa langanlaiha jutussa! Se vasta huono kuva olikin, jotain hyvää siis on tapahtunut kun nykyään ei ihannoida langanlaihoja:) Tuokin on niin totta ettei mediassa/somessa näytetä sitä mitä ihminen on joutunut uhraamaan kaiken sen takia! Mistä edes tiedämme mitä kaikkea on ollut ennen nykyhetkeä? Mitä kaikkea on tapahtunut, jotta on saavuttanut nykyisin olevat asiat?

   Kiitos paljon ihanista kehuista!<3 Olet ihana! Hyvää sunnuntaita myös sinulle!:)

   Poista
 6. Hyvä pointti tämä ja se että tää koskee ehkä eniten niitä nuoria epävarmoja tyttöjä. Muistan että olin itsekin nuorena epavarma ja mulla oli pakkomielle olla laiha ymym, mutta vanhetessa se asia muuttuu itsetunnon kasvaessa jolloin sitä ei enää edes ajattele niin.

  Tällä hetkellä treenaan mutta vain omaksi ilokseni, haluan olla tyytyväinen itseeni jne. En treenaa siksi että koska mun pitäisi olla semmoinen ja tämmöinen. En välitä siitä vaikka mulla nyt ei oo esimerkiksi suuria rintoja, sen sijaan hyväksyn asian ja korostan itsessäni niitä parempia puolia joita mulla on.

  Joo media asettaa paljon paineita, mutta jos omaa hyvän itsetunnon se ei ole mikään ongelma! Nuorilla tosin on itsevarmuutta, niinkuin mullakin joskus oli....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tässä hain juuri eniten sitä, että nuorille epävarmoille on median antama kuva huono juttu:/ Mun mielestä on upeaa kun treenaat vain itseäsi varten ja siksi, että olisit itse itseesi tyytyväinen!:) Omien hyvien puolien korostaminen on tärkeää, koska jokaisessa meissä on ne hyvät puolet!:) Hyvä itsetunto voi olla vaikea rakentaa, jos elää paineen keskellä. Kun omistaa vahvan itsetunnon, on helppo osata myös lukea mediaa kriittisemmin!

   Poista
 7. Ihan kuin luit mun ajatuksen tästä aiheesta! Oon samaa mieltä kaikesta mitä kirjoitit. Olet mieletön <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Pakko myöntää että mietin niin kauan, voinko julkaista tätä! Helpottavaa jotenkin kuulla että muillakin on samoja ajatuksia<3 Kiitos ihanainen<3

   Poista

Kiitos kommentistasi!<3