maanantai 16. kesäkuuta 2014

Aitoa vai ei?


Olen tässä jo pitkään miettinyt kaikkia feikkituotteita. Mielestäni jos nainen on muuten todella huoliteltu ja tyylikäs, mutta hänellä roikkuu feikkilaukku käsillään, pilaa se koko asukokonaisuuden. Mielestäni on huvittavaa, että feikkilaukun kantaja saattaa vielä luulla, että hänen laukkuaan luullaan aidoksi. Väärennetyn tuotteen yleensä huomaa melko helposti. Huono laatu on yleensä ensimmäinen varma juttu, josta tunnistaa tuotteen aitouden. Lisäksi sen huomaan tuotteen logosta. Tosin nykyään tehdään hyvin taidokkaita väärennöksiä, joita voi vahingossa ja nopeasti katsottuna luulla jopa aidoiksi.


Kaikki väärennetyt tuotteet ovat mielestäni tietynlainen tekijänoikeusrikkomus. Merkki kehittelee ja maksaa suunnittelijoille hyvin paljon kun jokin laukku kehitellään. Kaupassa laukkua myydään kalliiseen hintaan ja ostaja joutuu usein säästämään rahaa saadakseen haluamansa laukun. Toinen taas ostaa Kiinasta tismalleen samannäköisen laukun, mutta maksaa siitä vain muutaman kympin. En usko siihen, että joku voisi luulla väärennettyä tuotetta aidoksi. Jos merkkituotetta myydään melkein ilmaiseksi, pitäisi edes jotkut hälytyskellot soida.


Toinen juttu mikä liittyy väärennettyihin tuotteisiin, on niiden takana oleva rikollisuus sekä lapsityövoima. Tiedostan ihan täysin, että halpaketjujen vaatteissa käytetään lapsityövoimaa. Samaa keinoa käytetään feikkituotteiden valmistamisessa. Tuotteiden väärentäminen jo itsessään on rikos, mutta usein sen takaa löytyy muutakin rikollisuutta. Suomessa tuoteväärennösten tuonti ulkomailta elinkeinotarkoitukseen on laitonta toimintaa. Ostamalla väärennetyn tuotteen tukee samalla usein tiedostamattaan rikollista toimintaa.


En vain yksinkertaisesti voi ymmärtää sitä, että miksi ihmiset ostavat väärennettyjä juttuja. Kanta tässä on hieman enemmän eettinen. Väärennettyjen tuotteiden taustalla ei ole niin puhtoisia asioita. Mielummin säästää pidemmän aikaa rahaa ja ostaa kerralla laadukasta, kuin että tuhlaa rahojaan väärennettyihin laukkuihin/ muihin tuotteisiin. Halvatkin laukut näyttävät usein paremmilta kuin laukku, joka on väärennetty.

Mitäs mieltä te olette väärennetyistä tuotteista?

14 kommenttia:

 1. Tää oli ihan mahtava postaus :)
  Olen aivan samaa mieltä kansasi.
  En ole pitkään aikaan lukenut näin mielenkiintoista postusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Kiva kuulla että olet samoilla linjoilla asiassa!:)

   Poista
 2. tää oli kyllä tosi hieno ja ajatuksia herättävä postaus, ja sai pohtimaan asioita monelta eri kantilta. pakko myöntää, että tässä tuli esille monia sellaisia asioita, joita en ole itse aiemmin edes ajatellutkaan! silti en ole kyllä koskaan voinut käsittää feikkituotteiden ostamista.. oon täysin samaa mieltä, että väärennettyjen tuotteiden ostaminen on typerää, ja itse kannan mieluummin olkapäällä mitä tahansa halpislaukkua kuin feikkilaukkua!

  http://sadepisaroitaniitynkukkasilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos postaus herätti ajatuksia!:) Vaikka useat ovat feikkituotteita vastaan on harmillista kuinka paljon niitä näkyy katukuvassa:/

   Poista
 3. Tolaranssini on aika nollassa väärennettyjä kohtaan. Maksan ennemmin huiman hinnan käsin Suomessa tehdystä kuin lapsityövoimalla Kiinassa. Tosin en ymmärrä, mikä järki koko feikki-laukku-ideassa on edes? Miksi ihmeessä kukaan haluaa kertoa kantavansa väärennöstä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni toimit upealla tavalla!:) Kai ostaja ajattelee, ettei kukaan tajua hänen laukkunsa olevan väärennös:/

   Poista
 4. Todella hyvä postaus, oon täysin samaa mieltä kanssasi! Itse en ikinä ole voinut ostaa enkä edes ajatella feikkituotteiden ostoa. Ei kiitos sanon suoraan sille.
  Täytyy kuitenkin muistaa, että jotkut aidoista merkkituotteista ovat laadultaan huonoja. Rähjääntyy kovassa käytössä, mutta aito on. Nimimerkillä kokemusta on:')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on ihan totta mitä sanot aitojen tuotteiden laadusta! Aina hinta/merkki ei ole tae laadusta:/ Mielestäni tämä on melko surullista, että se menee niin:/

   Poista
 5. Hyvä postaus ja täyttä asiaa! :) Itselläni tosiaan on se "Longchampin" laukku, mutta aina kun joku kysyy, että onko se aito niin voin hyvillä mielillä todeta ei ole, enkä ala valehtelemaan sen aitoudesta :) Tiedän pari tapausta, kun on alkanut väittämään vastaan, kun on ihan selvästi nähnyt, että tuote on väärennetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hienoa, ettet ala valehtelemaan tuotteen aitoudesta jos kyseessä ei ole aito tuote:) Ja tuo on jo melko noloa väittää vastaan tuotteen aitoudesta jos siitä selkeästi näkee ettei tuote ole aito:o

   Poista
  2. Nyt vasta luin nää kommentit, eli siis en ole ainut joka on törmännyt tohon et jotkut oikeesti valehtelee et on aito tuote kyseessä... Noloa :D

   Poista
  3. Tähän ilmiöön näyttäisi olevan yllättävän monet törmänneet:D

   Poista
 6. Mielenkiintonen pointti!

  Nuorena ostin tosi paljo kaikkia feikki laukkuja koska ei oikein ollu rahaa ja se oli niin yleistä teinien piireissä. Nykyään en osaisi edes arvostaa feikkejä. Kaikista nolointa on se et jotkut ihmiset oikeesti väittää et niil on aito laukku vaikka sen huomaa jo kilsan päästä et kyseessä feikki :'D tämmönenkin tuttu mulla joskus oli... :D

  Musta olis myös tosi noloo sanoa vaikka jotain laukkua kantaessa ku joku kysyy et onko aito.. "Ei ku tää on feikki." Hahah. Jotain pikkujuttuja saatan silti syyllistyy ostamaan esim. joku pieni meikkipussukka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis arvostusta feikkejä kohtaan ei todellakaan ole! Ja tuo on niin noloa! Jos haluaa ostella väärennettyjä tuotteita ja uskotella itselleen, että ne näyttävät aidoilta kannattaa miettiä kaksi kertaa! Aina joku tajuaa että kyseessä on väärennös:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!<3