sunnuntai 24. elokuuta 2014

Vähintäänkin linnakundi


En yleensä lue iltapäivälehtiä. En vain yksinkertaisesti jaksa lukea, kuka on eronnut ja kenet on tapettu tai että keneltä vilahti punaisella matolla. Nyt olen kummiskin sortunut lukemaan Iltalehteä parina päivänä. Siellä oli juttua tatuoinneista sekä niiden aiheuttamista tilanteista. Jutut oli mielestäni ihan hyvin kirjoitettu, mutta juttujen kommentit... huhuh!

Ymmärrän sen, että tatuoinnit ovat asia, joka jakaa yhtä paljon mielipiteitä kuin se, onko pinkit hiukset ihanat vai kamalat. Sitä silti en ymmärrä, miten ihmiset tuomitsevat tatuoidut ihmiset. Jos ihmisellä on paljon tatuointeja, on hän vähintääkin karannut vankilasta ellei jopa hullujenhuoneelta!

Tatuoitua ihmistä toiset pitävät köyhänä rikollisena, jolla on ulosottomerkintä. Itse kun näen tatuoidun tyypin, mietin kuinka paljon rahaa on tuohon mennyt. Fakta on se, että hyvin tehdyt tatuoinnit maksaa. Saahan laukunkin 20 eurolla, mutta nopeasti siitä irtoaa kahva. Tatuoinneissa asia menee vain pitkälti niin, että laatu maksaa.


En vain voin ymmärtää sitä kapeakatseisuutta, mitä tatuoinnit aiheuttaa. Toiset kommenteista oli vähintääkin törkeitä. Itse en ikinä kehtaisi arvostella niin toista. Jos jollain on erikoinen kampaus, sitä ei saa arvostella. Jos joku on ylipainoinen, sitä ei saa arvostella. Jos joku pukeutuu värikkäästi, sitä ei saa arvostella. Jos joku haluaa olla ammatiltaan sihteeri, sitä ei saa arvostella. Jos joku tykkää tatuoinneista ja haluaa tatuoida itsensä, niin sitä saa arvostella?

Juttujen keskusteluissa oli huomattavissa, että erityisesti vanhat ihmiset arvostelevat hyvin töykeästi tatuoituja ihmisiä. He leimaavat kaikki tatuoidut tiettyyn kastiin. Mikäli ajatusmaailma on tämä, voisihan kaikki blondit leimata bimboiksi ja kympin oppilaat nörteiksi.


Itse tykkään todella paljon tatuoinneista! Mielestäni hyvin tehdyt tatuoinnit ovat yksi taiteenmuoto. Kun tatuoinnit tekee kokenut ammattilainen, niistä tulee ihan älyttömän upeita. Itse näen tatuoinnit myös päiväkirjana. Yksi kuva voi kätkeä sisälleen ihan mielettömän tarinan. Välillä kun kuulen tai olen lukenut tarinoita tatuointien takaa, meinaa tulla pari kyyneltä silmänkulmasta. Itseltäni myös löytyy tatuointeja. Lisäksi on jo pari ideaa, jotka haluan toteuttaa josain kohtaa.


Vaikka ihailen tatuointeja, en oikein ymmärrä miksi 15-vuotiaat ottavat niitä. Useat tatuoijat eivät suostu silti tatuoimaan niin nuorta, mutta nykyään melkein jokaisesta kaveriporukasta löytyy joltain tatuointikone. Olen niin iloinen, etten saanut ottaa 14-vuotiaana tatuointia, vaikka olisin niin halunnut. Hyvä että odotin sen jälkeen vielä muutaman vuoden, sillä muuten selässäni olisi tällä hetkellä kökösti tehty perhonen. Mielestäni tatuointia ottaessa kannattaa idea miettiä loppuun ja panostaa hyvän tatuoijan löytämiseen. Ammattilainen osaa loppupeleissä tehdä niin hyvää jälkeä, ettei tarvitse myöhemmin katua. Olen myös sitä mieltä, ettei elämässä saisi ylipäänsä katua mitään. Se on kummiskin tuntunut silloin hyvältä idealta, joten miksi katua jotain, joka joskus aiheutti iloa?

Kuvat Pinterestistä
Jokainen ihminen saa tehdä iholleen ja ulkonäölleen mitä haluaa. Mielestäni kenelläkään ei kuuluisi olla oikeutta arvostella sitä. Emme ikinä voi tietää, millaisen tarinan joku tatuointi kätkee sisälleen.

Kertokaa ihmeessä mitäs mieltä te olette aiheesta?

14 kommenttia:

 1. Hyvin kirjoitettu postaus! :) Itsekin pidän tatuoinneista eikä todellakaan niiden perusteilla saa arvostella ihmistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasmin!:) Kiva kuulla sun mielipide asiaan:)

   Poista
 2. Tosi hyvää tekstiä! Tatuoituja ei saa arvostella, itse haluaisin tatuoinnin mutta neulakammoisena mun on hankala ottaa sitä.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Mullakin on ihan kauhea neulakammo ja usein esimerkiksi verikokeessa menen ihan paniikkiin kun näen sen neulan. Silti tatuointeja ottaessa en mieti yhtään sitä neulaa:) Eli uskon että joku päivä uskallat ja voitat kammosi sekä voit istua tatuointituoliin:)

   Poista
 3. Todella hyvä postaus! Itse olen huomenna menossa ottamaan ensimmäistä tatuointiani, menemme yhdessä siskoni kanssa. Olen itse myöskin halunnut tatuointia jo pitkään ja ideoita on useita joista ensimmäinen pääsee nyt iholle :) Minun vanhempani kuuluvat valitettavasti siihen kastiin, joka ei hyväksy tatuointeja yhtään. He eivät siis ilahtuneet tästä kun menemme tatuoinnit ottamaan, mutta olemme kummatkin täysi-ikäisiä joten oma asiammehan se on! Ehdottomasti minäkin myös mielummin maksan laadusta, ja nytkin otimme selvää monesta paikasta ennenkuin tuohon kyseiseen liikkeeseen päädyimme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oi vähän jännää:)) Ja ymmärrän tuon vanhempien suhtautumisen:/ Omat vanhempani ovat silti olleet suostuvaisia tatuointeihini ja isäni on aina ollut mukana kun olen ollut tatuoitavana. Vaikka vanhempani suhtautuvat hyvin tatuointeihin niin tiedän monia vanhempia, jotka niitä ei ymmärrä:/ Uskon silti että kun vanhempasi näkevät hyvin tehdyn tatuointisi, alkavat he pitää siitä tai ainakin hyväksyvät sen. Yleensä vanhemmat pelkäävät niitä suttuisin näköisiä kuvia:D Ja kiva kuulla että sullakin on asenne, että maksat mielummin laadusta:))

   Tsemppiä sulle ekan tatuoinnin ottamiseen!<3

   Poista
  2. Kiitos! :) Jännittää kyllä kovasti tuo tatuoinnin ottaminen, lähinnä se, että sattuuko se kamalasti kun otan kylkeen ja olen kuullut siitä kauhutarinoita :D mutta otan kyllä tekstin pätkän, millä on minulle merkitystä, joten eiköhän vanhemmatkin sen jossain vaiheessa hyväksy :)

   Poista
  3. Usko mua, hyvin se varmasti menee!:) Itselläni on kyljessä eikä se mielestäni sattunut niin paljoon:) Älä mieti sitä että sattuuko se, sillä kerran se vain sattuu:) Ja uskon että vanhempasi hyväksyvät sen, sillä se on harkittu ja sillä on merkitystä:)

   Poista
  4. Hyvin meni, ei sattunut paljoakaan :) vähän tuntui joissain kohdissa kyllä se mutta ylipäänsä paljon vähemmän kuin aluksi luulinkaan :)

   Poista
  5. Ihanaa kuulla, että se meni hyvin eikä sattunut paljon<3

   Poista
 4. Hienosti kirjoitettu postuas <3
  Mulla on muutama hyvin tehty tatuointi ja muutama mitä kadun.(Ne mitä kadun olen ottanut nuorena.)
  Musta jokainen saa tehdä elämällään ja vartalollaan mitä itse haluaa.Mun mielestä tatuoinnit ovat tätä päivää ja harvaa nuorta saa etsiä kellä ei olisi sellaista.Muutama vuosi sitten kun aloimme mieheni kanssa seurustelemaan niin kysyin miksi hänellä ei ole tatuointia?Hän vastasi ,että haluaa erottua joukosta.Musta vastaus oli loistava ja sai minut miettimään kuinka harvinainen tatuoimaton keho tänä päivänä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Mielestäni sinulla on hyviä ajatuksia ja ne ovat hyvin samanlaisia omien ajatusteni kanssa. Tuo mitä miehesi vastasi on täysin totta! Tänä päivänä näkyy harvemmin ihmistä, jolla ei ole tatuointeja:)

   Poista
 5. Mulla ei oiekastaan ole kummemmin tatuoinneista sanottavaa. Ihmiset saa tehdä mitä tykkää, ja itselläkin on pari tatskaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ajatella niin, että ihmiset saa tehdä mitä tykkää:) Itse kummiskin olemme vastuussa valinnoistamme:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!<3