sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Yksi musta pilvi voi pilata aurinkoisen sään kokonaan


Luin joku päivä mietelauseen, että jos maailmassa on yli 7 miljardia ihmistä, niin miksi antaisit yhden vaikuttaa elämääsi niin paljon? Lähiaikoina olen joutunut pyörittämään tätä kysymystä  paljon mielessäni. Yleensä vain ihminen, joka möläyttää suustaan mitä sattuu, vaikuttaa sanomisillaan enemmän kuin sen haluaisi antaa vaikuttaa. Toiset ihmiset tekevät sen ihan tiedostaen, jotta voisi loukata toista ja pönkittää siten heikkoa itsetuntoaan. Toiset taas eivät vain ole sosiaalisesti lahjakkaita, eivätkä osaa miettiä omia sanojaan tai sitä, miten ne voi vaikuttaa toiseen.


Jos ihminen tiedostaen lyttää toista, ei ole kaikki ihan kunnossa. Entäs sitten sosiaalisesti lahjaton, joka tekee asian tiedostamatta, vain koska ei tajua miettiä sanomisiaan pidemmälle? Noh, sosiaalisia taitoja voi tottakai harjoittaa. Ikinä mitään asiaa, ei voi laittaa toisen syyksi. Sillä verukkeella voisin vaikka ajaa toista autoa päin ja syyttää huonoa tietä, vaikka oikeasti vika olisi ollut siinä, että keskityin laulamiseen enkä ajamiseen. Jokainen on itse vastuussa teoistaan ja sanoistaan.

Yleensä ilkeät ihmiset, jotka töksäyttelevät mielipiteitään miten sattuu, jäävät painamaan mieleen, halusi sitä tai ei. Ainakin itse olen juuri sellainen, että jos joku sanoo jotain ilkeää, en sano heti vastaan. Jään hauduttelemaan sanojan sanoja ja pyörittelen niitä päässäni. Vaikken heti hyökkää vastaan samalla mitalla, täyttyy minunkin mitta lopulta. Mielestäni kenenkään ei tarvitse ottaa ilkeitä mietteitä vastaan loputtomasti.


Olen lähiaikoina pyöritellyt mielessäni, että miksi ilkeät ihmiset vaikuttavat meihin enemmän kuin haluaisimmekaan. Kun löysin tuon mietelauseen, tajusin kuinka turhaa se on. Miksi turhaan vaivata päätään ihmisellä, joka ei tee samaa vuoksesi? Miksi murehtia yhdestä pienestä ihmisestä kun maailmassa on monta miljardia ihmistä hänen lisäkseen?

Onneksi löysin tuon mietelauseen. Se auttoi tajuamaan, kuinka turhaa on välittää yhdestä pikkusesta ihmisestä, joka ei aiheuta sinulle muuta kuin haittaa ja pahaa mieltä. Emme voi vaikuttaa kuin siihen, millaisia me itse olemme. Jos ihminen on ilkeä töksäyttelijä, ei hän muutu vaikka mitä tekisi. Mielummin ympäröi itsensä ihanilla ja onnea tuottavilla ihmisillä, kuin ilkeillä ihmisillä, jotka tuottavat enemmän harmia kuin iloa.

8 kommenttia:

 1. Hienoa pohdintaa. Arvostan paljon tämmöstä syvällisyyttä ja sitä miten olet oivaltanut, ettei kannata välittää ilkeilijöistä sillä heillä kyllä ennen pitkää napsahtaa kaikki omaan nilkkaan. Ihana olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi<3

   Poista
 2. voi miten ihana postaus♥ tuo on ihan totta ettei ikäviä kommentteja kannata jäädä vatvomaan, mutta ihmisetkin ovat erilaisia ja jotkut jäävät pyörittelemään ilkeyksiä mielessään pidemmäksi aikaa kun jotkut taas unohtavat ne samantien. Itse osaan onneksi nykyään ohittaa ilkeilyt lähes samantien, sillä tiedän ettei kiusaajan päässä kovin paljon liiku jos tahalleen täytyy toista loukata..

  tosi kivan oloinen blogi siulla, liityin lukijaksi♥ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on hyvä taito minkä olet oppinut:) Selviää paljon helpommalla jos ei vatvo toisen ilkeitä sanoja ja tuo mitä sanoit kiusaajista on niin totta!:) Tervetuloa lukemaan<3

   Poista
 3. Tosi hyvä postaus ja täyttä asiaa! :) Yleensä negatiiviset kommentit jäävät paljon pidemmiksi aikaa pyörimään mieleen, kuin ne positiiviset, vaikka sen pitäisi olla juuri toisinpäin! Itse olen nykyään oppinut olemaan välittämättä ilkeistä ihmisistä, enkä jää enää miettimään sellaisten sanomisia. Pitää pyrkiä keskittymään aina vaan niihin positiivisiin ja hyviin asioihin, muu on ihan turhaa ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiva kun tykkäsit:) Ja tuo on ihan totta miten negatiiviset kommentit jää mieleen:s Olet oppinut hyvin, sillä tuo asenne antaa paljon enemmän<3

   Poista
 4. Itse tappelen tämän asian kanssa myös.Vaikka kuinka toitotan itselleni ,että en välitä mitä muut ajattelee minusta jne niin aina pahoitan mieleni..Olen tässä monesti miettinyt ,että mitä kiusaaja hyötyy pahoittamalla toisen mielin?
  Olet Sofia upea nainen ja toivottavasti muistat sen joka päivä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä se ei jää mieleen vaikka kuinka sitä toitottaisi itselleen:( Ja kai ne kiusaajat saa siitä hetkellisesti niin huippu fiiliksen kun pääsee lyttäämään toista. Tai sitten heillä ei vain ole omatuntoa, mikä onkin jo vähän isompi ongelma:/ Ja kiitos paljon kauniista sanoistasi<3

   Poista

Kiitos kommentistasi!<3