perjantai 3. lokakuuta 2014

Mitä jos motivaatio ei löydäkkään takaisin luokseni?


Olen täällä jo muutaman kerran maininnut, ettei minulla ole tällä hetkellä yhtään motivaatiota opiskelua kohtaan. Pidän koulustani sekä arjesta ja opiskelusta ylipäänsä, mutten saa itseäni millään tekemään tehtäviä. Saatan istua pari tuntia koneella ja tuijotan vain näyttöä. Kirjoitan yhden lauseen ja sekin tuntuu jo ylivoimaselta. Ennen kirjoitin ihan tuosta vaan monta sivua, mutta yhtäkkiä se ei sujukkaan.

Turhaudun hyvin helpolla, ellei asiat mene niinkuin olen suunnitellut. Olen myös muuttunut paljon kriittisemmäksi sen suhteen miten teen tehtäviä. Lisäksi minusta tuntuu, että myös minulta vaaditaan enemmän. Maisterivaiheessa ei voi enää kirjoitella miten sattuu, vaan odotetaan jo tietynlaista kirjoitustapaa. Sitä minulta ei valitettavasti löydy. Koitan jatkuvasti tehdä tehtäviä, mutta tulee olo etten osaa tehdä niitä. Laitoin joku päivä viiniä jäähtymään ihan vain siksi, että juon samalla pari lasia kun kirjoitan. En ainakaan miettisi jokaista yksityiskohtaa niin paljoa.


Eräs kaverini sanoi hyvin, että nyt kun on pari vuotta tehnyt niin paljon hommia, ei tarvitsekkaan jaksaa. Voi ihan hyvin ottaa rennommin. Näiden sanojen seurauksena aloin pohtimaan, että mitä jos hidastaisin tämän vuoden ja ottaisin vaikka hieman lomaa? En ole pitänyt useaan vuoteen oikein kunnon lomaa. Tiedättekö sellaista lomaa, että saa herätä koska haluaa ja ei ole mihinkään kiire? Kaksi viikkoakin tuollaista lomaa voisi tehdä ihmeitä. Saisi hetkeksi vain unohtaa kaikki paineet ja tekemiset.

Olen myös viime päivinä miettinyt paljon nykyistä elämäntapaa. Tuntuu että koko ajan pitää saavuttaa enemmän ja enemmän. Menestyä ja luoda jatkuvasti uutta. Aina on kauhea kiire joka paikkaan, koko elämämme on hyvin aikataulutettua. Olin katsomassa tiistaina elokuvissa Mielensäpahoittajan ja sen jälkeen varsinkin pyörittelin hyvin paljon näitä ajatuksia päässäni. Tuntuu että nykyään ei hyväksytä sitä hitaampaa elämäntapaa. Elämme oikein kunnon suoritusyhteiskunnassa. Ei siis ihme, jos ihmiset masentuvat ja tulee olo ettei vain pysty.


Toivon niin, että löytäisin jostain sen kadonneen motivaation. Ellen löydä kadonnutta motivaatiota, toivoisin edes oppivani ettei maailma kaadu, mikäli tehtävät eivät tule tehdyiksi. Tiedostan täysin sen, että joku koulu on niin pienen pieni osa elämää. En siis edes tajua, miksi luon itselleni näin kovat paineet. Olen aina ollut hyvin tunnollinen koulun suhteen, joten ei maailma kaatuisi vaikka nyt ottaisin hieman rennommin. Voi silti olla, että tämä harmaa ja sateinen ilma pilaa mielialani, enkä jaksa ryhdistäytyä. Ainakin monet muutkin ovat kertoneet potevansa syysmasennusta. On siinäkin tauti! Muuttuva vuodenaika saa mielen maahan!


Nyt tuli taas vaikka mitä ajatuksia. Ihanaa kirjoittaa kaikki ylös, ettei päässä vain pyöri tuhat asiaa sikinsokin! Mutta nyt lähden vähän harrastamaan ostosterapiaa, jotta saan takuuvarmasti muuta ajateltavaa. Perjantai-iltaa en meinaa käyttää murehtien!

Ihanaa ja mukavaa perjantaita sekä hyvää viikonloppua<3

6 kommenttia:

 1. Ihanat selfie kuvat <3
  Nyt sulla on oikeasti hyvä hetki pitää sitä lomaa. :)
  Siinä vaiheessa kun työelämä alkaa niin sieltä ei noin vaan pidetäkkään ylimääräisiä lomia.
  Otan itse tällä hetkellä hoitovapaastani kaiken ilon irti.Saan tämän jälkeen tehdä koko loppuelämäni töitä.Ellei huono tuuri käy ja joudun olee jossain vaiheessa elämääni työtön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 Ja tuo on hyvä pointti ettei työelämässä voi pitää lomaa kun siltä tuntuu:/ Ja kannattaa nauttia täysin siemauksin hoitovapaasta:) Töitä ehtii kummiskin vielä tekemään niin paljon!:) Ja ei kannata etukäteen murehtia jos jää josain vaiheessa työttömäksi:)

   Poista
 2. huh, tuo teksti oli kuin suoraan miun omista ajatuksista! tää alkanut syksy on ollut jotenkin tosi stressaava, itselläni alkoi viimeinen vuosi merkonomi-opintojen parissa ja tuntuu että motivaatio koulun suhteen on ihan nollassa.. yleensä olen suoriutunut koulusta ihan hyvin ja saanut kaikki kokeet läpi jne, mutta tuntuu etten enää vain kertakaikkisesti jaksa panostaa, koska koko ajan tuntuu olevan kiire joka paikkaan (käyn opiskelujen ohella viikonloppuisin ja joskus arki-iltaisin myös töissä).. ja tuokin että miulta tunnutaan vaativan paljon enemmän nykyään kuulostaa niin tutulta! välillä tuntuukin että tuotan aina vaan pettymyksen muille jos en jaksa/osaa tehdä jotain, mikä alkaa stressata vieä enemmän. Lisäksi olen joka päivä ihan älyttömän väsynyt, vaikka liikun säännöllisesti, syön kaikenlaisia vitamiineja ja nukunkin mielestäni ihan tarpeeksi. Onkohan se sitten vain tää syksy mikä saa väsyneeksi :D
  Kannattaa tosiaan ottaa pari viikkoa lomaa jos siltä tuntuu, itselläni alkaa kohta viikon mittainen syysloma mikä tulee kyllä todella tarpeeseen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin helpottavaa kuulla että jollain muullakin on samanlaisia ajatuksia! Kannattaa miettiä pitäisikö jättää ne työt vähemmälle ja keskittyä vielä kouluun kun sitä on enää niin vähän jäljellä:) Ja ehkä sinunkin tulisi opetella sanomaan ei, ilman että koet pettäväsi muut:/ Ehkä todellakin tämä syksy aiheuttaa väsymystä:/ Tsemppiä sulle ihan hirmuisesti<3

   Poista
 3. Tämä postaus pisti omatkin ajatukset pyörimään ja pystyin samaistumaan tilanteeseesi :) Ostosterapia yleensä kyllä auttaa :p <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tämä sai jotain ajatuksia heräämään:) Ja se on kyllä sellaista terapiaa joka toimii takuuvarmasti:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!<3