torstai 30. lokakuuta 2014

Wanna know what Heaven is? Feeling the sun shine on you... In Paris (Paris part 3.)


Loman kolmantena päivänä lähdimme heti aamukahvien jälkeen kohti Louvren museota. Pakko kehua hieman Ranskan kahveja tai no, en oikeastaan juonut muuta kuin cappuccinoa, mutta se oli ihan älyttömän hyvää. Yleensä minulle tulee todella helposti huono olo kahvista varsinkin aamuisin, mutta tuolla ei onneksi niin käynyt.Louvreen jonotus sujui hyvin sujuvasti ja nopeasti. Näistä jonotuksista on kuullut ties mitä kauhuskenaarioita, kun ihmiset ovat joutuneet jonottamaan sinne se pari tuntia. Onneksi pääsimme melkein heti sisälle.

Tuo museo oli niin upea! Kaikkialla oli niin upeita yksityiskohtia. Ihan sama mihin päin katsoi, niin kaikki näytti niin upealta. En olisi ikinä uskonut museon olevan noin kaunis.

Emme kiertäneet kuin yhden puolen, siis sen puolen missä oli Mona Lisa. Sen teoksen luona oli kyllä ehdottomasti kaikkein eniten ryysistä. Luulin aina että kyseinen teos olisi kooltan paljon isompi, joten yllätyin vähän kuinka pieni se oli.

Haluaisin vielä joskus päästä uudestaan Louvreen. Mikäli sen haluaisi kiertää oikeasti kunnolla, siihen menisi ainakin pari päivää. Pelkästään kaikkia yksityiskohtia ihaillessa menisi helposti jo ainakin päivä.


Museon jälkeen kävimme haukkaamassa pikku välipalaa, jonka jälkeen lähdimme kävelemään Lafayette-tavarataloa kohti. Matkalla taas oli toistaan upeampia liikkeitä. Olisi niin tehnyt mieli poiketa niissä jokaisessa. Erityisesti kaikki leipomot olivat ihan super houkuttelevan näköisiä. Tuolla tuli herkuteltua ties kuinka paljon. Niin ihania ja herkullisen näköisiä leivoksia oli melkein joka paikassa, joten houkutukselta ei vain voinut välttyä.
Tuo tavaratalo, jossa kävimme oli ihan mieletön. Kävimme siis vain naisten tavaratalossa, sekä siinä missä myytiin erilaisia ruokatuotteita. Tuolla tavaratalossa jokainen kerros pursusi kaikkia upeita tuotteita ja ihania merkkejä. Rakennuksen katto oli niin upea. Olen aina haaveilut lasikatosta, mutta nyt haaveeni on muuttunut samanlaiseen kattoon, kuin mikä tuossa tavaratalossa oli. Ylipäänsä koko tavaratalosta tuli itselleni mieleen jonkin kuninkaallinen linna. Upeita yksityiskohtia ja paljon loistoa.Tavaratalon jälkeen lähdimme kiertelemään muihin kauppoihin. Koko loppupäivä kuluikin kauppoja kiertäessä. Useissa kaupoissa oli ihan kauhean pitkät sovitusjonot, joten ostin kaikki tuotteet ilman sovittamista. Tiedän sen verran hyvin kokoni, että uskalsin ottaa tällaisen riskin. Pariisissa hintataso oli aikalailla sama kuin Suomessa. Mikään halpakauppojen luvattu kaupunki se siis ei ollut.

Usean tunnin shoppailujen sekä kiertämisten jälkeen lähdimme hotellille pakkailemaan. Kävin illalla vaahtokylvyssä ja ai että, kuinka ihanaa se oli! Kun oli kaksi päivää kävellyt ihan älyttömän paljon, teki niin hyvää päästä kuumaan veteen. Kylpyyn otin seuraksi kuohuvaa sekä suklaamoussea! Voisiko olla mitään täydellisempää?Seuraavana aamuna oli aikainen herätys, sillä lähdimme jo puoli kahdeksalta lentokentälle. Lentokentällä oli onneksi aikaa vielä juoda aamukahvit sekä hieman käydä ostoksilla.

Onneksi paluulento sujui hyvin ja mikä parasta, pahin pelkoni (eli se että matkatavarat katoaa) ei toteutunut. Oli kyllä niin kivaa olla takaisin Suomessa. Pikku ylläri kyllä tuli, kun lentokoneesta näki että maassa on lunta. Siinä kohtaa iski paniikki, että eihän minulla ole vielä edes talvivaatteita ostettuna? Suomessa siis alkoikin ensimmäisenä talvivaatteiden metsästys. Tietystikkään mieleistä takkia ei tunnu millään löytyvän.

Mutta siis onnistunut reissu ja kotiin asti selvisi ehjin nahoin. Edes pieni kuumeilu ei pilannut reissua! Pariisiin on ehdottomasti päästävä vielä uudestaan! Niin ihana ja upea kaupunki<3


6 kommenttia:

 1. Onpa niin kauniin näköistä :o <3 Nyt tuli Pariisi-kuume!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli ihan älyttömän kaunista!<3 Nyt vain säästämään matkakassaan:))

   Poista
 2. Sulla on ollut kyllä niin kivan kuulonen loma.Kuvien perusteella aloin harkitsemaan 30 vuotis lomaani sinne <3 jos uskallan mennä koneeseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen loman viettämistä ehdottomasti tuolla<3 Älä pelkää, lento menisi varmasti hyvin:) Eikä se onneksi kestä kuin alle kolme tuntia:)

   Poista
 3. Apuaa ihania kuvia, nyt on kyllä hirmuinen lomakuume, kaupunkilomakaan ei olisi pahitteeksi vaikka rantalomalle halajankin enemmän:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:)Kaupunkiloma on kiva jos on edes vähän lämmin, mutta kyllä talvella on niin kauhea matkakuume johonkin lämpimään:D

   Poista

Kiitos kommentistasi!<3