maanantai 30. maaliskuuta 2015

No matter how good or bad your life is, wake up each morning and be thankful that you still have one


Lähiaikoina olen pohtinut paljon onnellisuutta. Erityisesti olen miettinyt sitä kuinka pienistä ja usein itsestäänselvyytenä pitämistä asioista se koostuu. Joskus aiemmin näin onnea usein vain materiassa. Mietin kuinka tulisin onnelliseksi jos ostaisin parin tai kaksi uusia kenkiä tai kuinka uusi laukku käsivarsilla muuttaisi kaiken paremmaksi. Paremmaksi kaikki muuttuikin ainakin hetkeksi. Yleensä tällainen ostettu onnentunne kesti yhtä kauan kuin rahojen kilahtaminen kaupan kassaan.

"The secret of being happy is accepting where you are in life and making the most out of everyday"
Nyt olen koko ajan oppinut yhä enemmän nauttimaan pienistä asioista. Siitä että aurinko paistaa tai siitä että olen saanut nukuttua hyvin ja herään virkeänä uuteen päivään. Onnellisuus syntyy niin pienistä asioista, ettei niitä aina edes tajua. Helpolla arkisia asioita alkaa pitämään itsestäänselvyyksinä eikä niitä osaa enää arvostaa. Tällaisia asioita on esimerkiksi perhe ja ystävät tai terveys. Yleensä tällaiset itsestäänselvyytenä pidetyt asiat ymmärtää vasta sitten kuin jotain menettää. Eihän se nyt niin saisi mennä, niistä pitäisi olla nyt tyytyväinen eikä tajuta niiden merkitystä vasta myöhemmin.

"Enjoy the little things in life, because one day you will look back and realize they were the big things."
Mielestäni on kamalaa kuinka sosiaalinen media ruokkii tänä päivänä ulkonäkökeskeisyyttä sekä kuvaa, että onni syntyy ulkonäöstä ja materiasta. Facebook ja Instagram on pulloittain täynnä hyvännäköisten sekä treenattujen kuvia. Usein myös luulemme että he ovat erityisenkin onnellisia. Helpolla tavallinen tallaaja alkaakin tavoitella parempaa ulkonäköä ja treenatumpaa olomuotoa, koska luulee onnen löytyvän sieltä. Onnellisuus ei löydy mielestäni muualta kuin omasta itsestään ja siitä miten katsoo maailmaa.

"There are so many beautiful reasons to be happy."
Todellisuudessa onni löytyy niin pienistä asioista, kunhan vain niitä osaa katsoa oikein silmin. Mitä jos herätessäsi olisikin tyytyväinen siihen, että on selvinnyt eilisestä uuteen päivään? Mitä jos olisikin kiitollinen niistä pienistä asioista, eikä haluaisi koko ajan vain jotain lisää? Tärkein avain onnellisuuteen on mielestäni asioiden arvostaminen ja pienistä asioista kiitollisuuden tunteminen. Avaimet onneen löytyy omasta taskusta ja itse täytyy oppia sitä avainta käyttämään.

12 kommenttia:

 1. Aivan ihana postaus♥ Hyvää päivänjatkoa sinne sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää päivänjatkoa myös sulle<3

   Poista
 2. Aivan ihana postaus! Olen itse miettinyt ihan samoja asioita, sillä joskus se vain helposti unohtuu että mistä se onnellisuus todellisuudessa koostuu. Sitä alkaa helposti miettiä onnellisuutta siltä kannalta, että "olisin onnellinen jos..." eikä tajua miettiä mitä kaikkea jo on. En nyt ehkä osannut kiteyttää ajatuksiani hirvittävän selkeästi, mutta postauksesi oli todella hyvä ja puhutteleva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!:) Yleensä asiat on jo valmiiksi niin hyvin että sortuu tuohon olisin onnellinen jos-ajatukseen:) Ymmärsin ajatuksesi hyvin<3

   Poista
 3. Aivan ihana postaus ja upeita ajatuksia! :-)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja kauniita ajatuksia :) olen itse kovin huono kirjoittamaan mistään kovin syvällisistä asioista ja se vähän harmittaa. Ehkäpä vielä joskus saan aikaiseksi kirjoittaa postauksen, jossa pohdin jotain vähän syvällisempääkin kuin päivän säätä :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Itsekään en usein kirjoittele tällaisia:D Ihan varmasti sullakin tulee josain kohtaan aikaiseksi kirjoitella joku syvempi postaus:)

   Poista
 5. Olipa ihana teksti! :) Onnellisuus ei todellakaan vaadi mitään materiaa tai suuria juttuja :) Ne elämän pienet ilot on oikeesti isoja ja tärkeitä juttuja ja niistä kuuluis jokaisen opetella nauttimaan! :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana tukka! Kiitollisuus arjesta on haastavaa, vaikka sehän se sitä parasta loppujen lopuksi on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Välillä se kyllä tuottaa haastetta:/

   Poista

Kiitos kommentistasi!<3