perjantai 20. maaliskuuta 2015

Suklaa-fudge


Innostuin tässä joku päivä kokeilemaan ensimmäistä kertaa raakaruokaa. Sitä on hehkutettu niin, että oli pakko itsekin kokeilla. Valitsin reseptin kirjasta Raakaa ja makeaa (Karita Tykkä ja Sanna Ala-Seppä). Kokeilin siis suklaa-fudgen valmistusta ja pakko tunnustaa, että tämä resepti tulee myös uudelleen käyttöön!

Mutta nyt ohjeeseen...

Raaka-aineita oli vain kolme:
1 dl raakakaakaojauhetta
4 rkl hunajaa
4 rkl sulatettua kookosöljyä
lisäksi halutessaan voi lisätä 1-2 tl jauhettua kahvipapua



Ainekset vain sekoitettiin tasaisesti keskenään. Itse sekoitin ne isossa mukissa. Tämän jälkeen fudgee on valmis heti nautittavaksi tai sitten sen voi laittaa hetkeksi jääkaappiin. Itse laitoin sen jääkaappiin jähmettymään. Jos fudgen haluaa laittaa jääkaappiin, tulee se laittaa levinpaperilla vuorattuun vuokaan noin sentin paksuisesti. Kun fudgee on jähmettynyt voi sen leikata sopivan kokoisiksi paloiksi. 


Valmista fudgea tulee säilyttää jääkaapissa. Tämä oli super helppo ja nopea resepti. Yksi suurimpia esteitä raakaherkkujen valmistamiseen on ollut itselläni se, että ne on tuntunut ihan kamalan työläiltä. Lisäksi on aina tuntunut, että niihin tarvitaan miljoona eri raaka-ainetta. Onneksi tässä ei tarvinnut kuin kolmea raaka-ainetta ja tämä tuli nopeasti valmiiksi.


4 kommenttia:

  1. Oi näyttää herkulliselta! Pitää itsekin varmaan koettaa tuota :)

    VastaaPoista
  2. kuulostaa ihanalta! :) maistuuks toi kookosöljy paljon läpi valmiista fudgesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo myös oli hyvää:) ja mun mielestä se ei maistu sieltä läpi:)

      Poista

Kiitos kommentistasi!<3