tiistai 4. elokuuta 2015

Vuoden ensimmäiset rapujuhlat


Muistan kuinka jo pienenä järjestimme rapujuhlia. Joka kesä on ollut vähintään yhdet rapujuhlat. Tänä vuonna ekat rapujuhlat tuli juhlittua jo kaksi viikkoa sitten eli vielä heinäkuun puolella. Juhlat järjestettiin vanhempieni luona. Siellä taas vaihteeksi pöydät notkuivat herkuista. Rapuleipien ja tietty itse rapujen lisäksi tarjolla oli muun muassa pihvejä, kalaa ja sellaisia pekoni-sieni-juttuja. En nyt saa millään niiden virallista nimeä mieleeni, mutta tiedättekös niitä, jossa on aurajuustoa sienen sisällä ja se on kiedottu pekoniin? Joka tapauksessa oli niiden nimi mikä tahansa, niin myös niitä oli tarjolla.Jälkiruuaksi oli pavlovaa. Edellisenä päivänä minun alkoi tekemään ihan hirmuisesti mieli pavlovaa ja kerroin asiasta äidilleni. Eipä tarvinnut odottaa kuin alle vuorokausi ja istuin pöydässä pavlova naamani edessä.
Pakko tunnustaa jotain hieman noloa. Vaikka rapujuhlista on syntynyt jo joka vuotinen perinne, opin nyt vasta sen, miten rapu kuuluu syödä. Ihme hifistelytouhua. Eihän koko ravussa ole edes paljon syötävää ja sitten sitä nypitään tietyllä tavalla ties kuinka kauan. Ehkä tuossa onkin koko jutun hienouden juju, mutta tällaiselle äkkipikaiselle hieman liian hidasta hommaa.Toivottavasti nämä ei jäänyt vuoden viimeiseksi rapujuhliksi. Veikkaan (ja toivon)  että syksyn saapuessa laitetaan pöytä uudelleen koreaksi rapujen kunniaksi!


6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia :) Oon ollu kerran rapujuhlissa ja silloin söin yhden ravun väkisin.. Hyi.. ne ei oo yhtään mun juttu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Voi ei:D Ravut on sellainen ruoka mistä kaikki ei vaan pidä:D

   Poista
 2. Ihania kuvia! Rapujuhlat on kyllä niiin pop! <3

  VastaaPoista
 3. Namnam mitä ruokia, maistuis kyllä mullekkin, haha! :) Niin ja ootpa sää ollut kauniina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kyllä itsekin myöntää että ruoka oli onnistunutta:D Kiitos paljon<3

   Poista

Kiitos kommentistasi!<3