lauantai 19. joulukuuta 2015

Jouluun valmistautumista


Tänä jouluna olen ollut melko kiireinen opiskeluiden vuoksi. Olen silti halunnut askarrella ja tehdä kaikkea jouluista. Välillä askarteluni ovatkin venähtäneet yömyöhään, mutta mitä sitä ei tekisi, jotta saavuttaisi joulufiiliksen. 

Jo marraskuussa osallistuin Postin järjestämään postikorttikampanjaan "postikortteja veteraaneille". Mielestäni tämä oli todella kiva idea! En yhtään tiedä kuinka paljon lopulta tuohon kampanjaan kortteja tuli, mutta itse siis osallistuin kolmen kortin avulla. Toivottavasti kortit menivät perille!Tämän lisäksi osallistuin ensimmäistä kertaa lahjarinkiin. Siinä on siis ideana se, että lähetetään tuntemattomalle joululahja. Onneksi silti lahjansaajasta sai vähän vinkkejä, jolloin lahjan hankkiminen oli helpompaa.


Mitä olisi joulu ilman joulukortteja? Olen askarrellut ja lähettänyt joulukortteja. Niiden askartelu on mukavaa puuhaa. Joulukorteista tulikin mieleen eräs hauska juttu joka tapahtui tällä viikolla. Kaksi koulukaveriani olivat tuoneet minulle kotiin joulukortit. Toinen heistä siis asuu viereisessä rapussa, joten he olivat kulkeneet kellarin kautta jotta pääsivät tuomaan kortit. Tästä meinasi tulla liikutuksen kyyneleet, sillä tuollaisesta pienestä eleestä tuli ihan älyttömän hyvä mieli.
Tänä jouluna osallistuin ensimmäistä kertaa joulupuu-keräykseen. Siinä siis hankitaan vähävaraisille lapsille joululahjoja, Hankin lahjan 16-vuotiaalle tytölle ja 8-vuotiaalle pojalle. Tytön lahja oli helppo hankkia, mutta pojan lahja olikin hieman vaikeampi. Mietein ties kuinka kauan, että mistä sen ikäinen poika voisi tykätä. Onneksi lopulta löysin hänelle lahjan, ja pääsin viemään pakettini kuusen juurelle. Tuollaisesta tulee itselle ainakin hyvä mieli. Toivottavasti myös lahjojen saajat ovat tyytyväisiä lahjoihin.


Mitäs sitten vielä? Ainiin, mitä olisikaan joulu ilman joulukalenteria? Itselläni on ollut tänä vuonna Glitterin korukalenteri sekä perinteinen suklaakalenteri. Lokakuussa tulivat Glitterin kalenterit myyntiin ja olin jo ennen liikkeen avaamista jonossa. Päätin että haluan sen kalenterin ja riskeerasin eräälle luennolle ehtimisen kalenterin vuoksi. Lopulta sain kalenterin ja ehdin vielä luennollekin. Olen ihan tykännyt tuosta kalenterista. Korut ovat ihan nättejä, mutta joukossa on aikalailla korvakoruja. Kalenteri on siis melko huono sellaiselle, joka ei käytä korvakoruja.


Tällaisia jouluvalmisteluita on jo tullut hääräiltyä. Enää viisi päivää jouluun! Tuskin maltan odottaa!

6 kommenttia:

 1. Tosi kaunis joulukalenteri ja ihania noi joulukortit, mun lemppari on toi mis on noit vaaleanpunaisia lahjapaketteja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ihastuin tuon kalenterin ulkoasuun<3 Hih tykkään siitä kortista myös itse :) Jos nyt voi sanoa näin jostain itsetekemästään:D

   Poista
 2. Veteraanit <3 Tunnelmallista sunnuntaita Sofia <3

  VastaaPoista
 3. Kivoja pakentointi-ideoita! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!<3