keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Turhasta kosmetiikasta eroon-projekti


Tälle vuodelle tein tavoitelistan. Tavoitteiden joukossa oli yksi kohta, joka koski kosmetiikkaa. Vuoden 2016 aikana koitan päästä mahdollisimman paljon turhasta kosmetiikasta eroon. Samalla ostan aina kulunueiden tuotteiden tilalle tuotteita, joita ei ole testattu eläimillä.

Turhasta kosmetiikasta eroon-projektini alkoi jo viime vuoden lopulla, jolloin kokosin kaikki kaappien varastot lattialle. Tämän jälkeen heitin kaikki vanhentuneet tuotteet pois ja jäljelle jäävistä kokosin listan. Listaan kirjotin aina tuotteen nimen ja sen, kuinka monta kappaletta tuotteita on. Tämän jälkeen tein vielä toisen sarakkeen, johon pystyisin merkkaamaan muutoksen. Lopuksi laskin tuotteiden määrän yhteen ja sain tasan 300 tuotetta. Järkytyin. Mielessäni vain pyöri eurot, enkä edes halunnut ajatella kuinka paljon rahaa olin tuhlannut.


Tämän pienen shokkiherätyksen jälkeen päätin että nyt loppuu ostelu. Joulun jälkeen laskin sitten uudelleen tuotteet yhteen ja odotin innoissani kuinka olen edistynyt. Noh mikä kamalinta, tulos oli nyt 384. Se siitä vähentämisestä. Luulin vielä että olen onnistunut vähentämään vähintään 50 tuotetta, mutta niitä oli tullut melko reippaasti lisääkin. Taas tuli pieni shokki ja järkytys, puhumattakaan siitä kuinka taas eurot leijaili silmissä.


No nyt ollaan siinä pisteessä, että tästä on tullut tämän vuoden projektini. Kosmetiikasta on yllättävän helppo päästä eroon, mutta vaikeampaa on hillitä itsensä kosmetiikkaosastolla. Olenkin joutunut tässä todenteolla opettelemaan sitä, että kävelen vain kylmästi ohi kaikista ihanista houkutuksista. Joka kerta tällaisen osaston ohi kävellessäni piru ja enkeli olkapäilläni käyvät kunnon sotaa keskenään.


Viimeksi tänään jouduin hillitsemään itseni kunnolla, kun ennen luentoja hain välipalaa Citumarketista. Taas oli kunnon pirun ja enkelin keskustelut, mutta lopulta enkeli voitti ja kävelin kaupasta ulos, ilman uusia kosmetiikkoja.

4 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että säkin olet ottanut eläinkokeettoman linjan! Se on arvokas päätös! :) Voin luvata, että eläinkokeettomallakin puolella on erittäin paljon arvostettuja brändejä, kalliita kuin halpojakin ja sulle löytyy omat lemppari varmasti sieltä seasta :) Mä olen myös katsonut hieman kosmetiikkaostoksiani ja päätynyt samaan kohtaloon, nyt ei saisi ostaa enää yhtään kappaletta ennen muiden loppua :P Kannattaa parhaimman mukaan vaan pohtia ostotilanteessa, että löytyykö sulta samanlainen tuote kotoa ja toivoa, että se loppuu pian, haha! Lykkyä pyttyyn projektissa ja pienenä vinkkinä sivusto, josta saa paljon tietoa eri eläinkokeettomista kosmetiikkamerkeistä: http://www.crueltyfreekitty.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttavaa kuulla, että muillakin on kosmetiikkavarastot täynnä:D Ja kiitos tsemppauksesta! Täytyy ehdottomasti käydä katsomassa tuo sivu! :) Tähän mennessä olen lukenut tietoa lähinnä Animalian ja Petan sivuilta :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen projekti! Kerro täällä miten onnistui=)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!<3