keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Uusi vuosi, uusi minä... Vai miten se nyt menikään?


Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin ja tuskin kukaan on välttynyt sanonnalta "uusi vuosi, uusi minä". Tutuksi ovat myös tulleet lukuisat laihdutuskampanjat ja muut ohjeet terveelliseen ja parempaan elämään. Tuskin kukaan Suomessa tallaava on välttynyt myöskään tipattomalta tammikuulta. Mielestäni maailman turhin keksintö. Mitä järkeä olla kuukausi juomatta jos sitten juo koko loppuvuoden? Mielummin olisi joka kuukausi yhden viikon/viikonlopun juomatta, jolloin siitä tulisi 12 alkoholitonta viikkoa/viikonloppua. 12 on huomattavasti isompi saavutus kuin 4. Näin ajattelen lähes jokaisesta tammikuun "uusi minä"-kampanjasta. Mielummin tekee pieniä tekoja pitkin vuotta kuin että kuukauden elää uuden minänsä kanssa jonka jälkeen on taas suhteessa 11 kuukautta vanhan pahiksen kanssa.


Tänä vuonna en tehnyt yhtään lupausta. Sen sijaan tein kymmenen toivetta ja tavoitetta. Lupaukset on tehty rikottaviksi, joten koen lupaukset melko turhina. Loppu peleissä tulee vain huijattua itseään kun lupaukset tulee rikottua jo muutaman päivän jälkeen. Toiveeni ja tavoitteeni ovat sellaisia jotka voivat toteutua pienten ponnistelujen jälkeen. Sen sijaan en toivo tai tavoittele esimerkiksi kymmenen kilon painonpudotusta tai äkkirikastumista. 


Olen viime päivinä käyttänyt paljon aikaa haaveiluun. Täytyyhän uudelle vuodelle olla silti jotain mistä haaveilla? Vaikka en aloita nyt kuntokuuria,tipatonta saatikka jätä kaikkea sokeria yhtäkkiä pois, voin toteuttaa nämä kaikki tänä vuonna. Tosin pikkuhiljaa ja pienin askelin. 

4 kommenttia:

 1. Mäkään en virallisia lupauksia tehnyt, tavoitteita just sen sijaan kylläkin :) Tosi kaunis oot <3 ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavotteet on just parempia:)) Kiitos<3

   Poista
 2. Tiedätkös, mä olen ihan samaa mieltä tipattomista, elämäntaparemonteista, uv-laihiksista sen muusta hömpästä :D Mikä järki? Pahimmassa tapauksessa lupaukset tehdään kun kello lyö tasan pienissä sievissä ja siinä tilassa tehdyt päätökset tuskin pitävät kauhean kauaa :D Itsekin tein itselleni listan, lupauksista kylläkin, mutta sellaisista, joilla on oikeasti merkitystä koko vuoden aikana ja elämänlaadussa, sekä fiiliksessä yleensäkin. Niinhän se usein menee, että ne lupaukset, joilla on suuri merkitys toteutuvatkin, eivätkä viimeisillä sekunneilla pusketut pakkopullalupaukset, hah :D Toivottavasti sun toiveet, pienet kuin suuretkin, toteutuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa kuulla että joku on samaa mieltä niiden suhteen:D Ja usein ne lupaukset tehdään juuri noin, että kun on nyt pakko luvata jotain koska niin kuuluu tehdä:D Ihana kuulla että teit sellaisen lupaus-listan! Ne varmasti tulee toteutumaan, koska vaikuttavat koko vuoteen eivätkä vain yhteen kuukauteen<3

   Poista

Kiitos kommentistasi!<3