torstai 12. toukokuuta 2016

Stressiä, koulupaineita ja keväästä nauttimista


Löysin kansioiden kätköstä muutamat asukuvat, joita en olekaan vielä muistanut julkaista. Samalla ajattelin kertoa lähiaikojen kuulumisista. Elämäni on tällä hetkellä pyörinyt aikalailla opiskelujen ympärillä. Opiskelujen vastapainona on ollut työ. En tiedä voiko työtä sanoa oikeasti vastapainoksi, sillä töissä on tullut vain mietittyä, että olisimpa kotona tekemässä kouluhommia. Voin myöntää että ahmin keväälle aivan liikaa kursseja ja muuta tekemistä. Ongelmana on kuitenkin se, että koska haluan oppia kaikesta ja minua kiinnostaa monet asiat, otan helposti liikaa kursseja. En yhtään mieti omaa jaksamistani tai sitä, kuinka äärirajoilla mennään kun teen ison määrän opintoja pienessä ajassa. Pelkään myös sitä, että jos ottaisin vain vähän kursseja, niin minusta tulisi laiska, enkä enää jaksaisi opiskella. 
Vaikkei opiskelujen vastapainona ole ollut oikeastaan muuta kuin työtä, olen pyrkinyt nauttimaan pienistä hetkistä ja vapaasta ajasta. Olen herännyt joka aamu paria tuntia aikasemmin, jotta saan nauttia aamulla hetken ihanasta ilmasta. Mikään ei ole ihanempaa kun aloittaa aamu parvekkeella jäätelöä syöden. Kesän tuleminen saa niin hyvälle tuulelle. On ihana nähdä, kuinka puut alkavat vihertämään ja kuinka kaikki taas herää eloon kunnolla. Tuollaiset pienet asiat saavat niin onnelliseksi tällaisen kaaoksen keskellä. Iltaisin on ollut niin mahtavaa ihailla upeita auringonlaskuja, Auringonlaskut menevät helpolla rakkauslistani kärkipäähän. On niin ihanaa katsella kun taivas muuttuu hetki hetkeltä ja koko ajan on niin upea väriloisto. Olenkin useana iltana käynyt ottamassa kuvia auringonlaskuista. Nyt puhelimen kuvakansio onkin täyttynyt mukavasti erilaisita auringonlaskuista.Lähiaikoina olen myös alkanut katselemaan erilaisia hemmotteluhoitoja. Olen päättänyt että kun opinnot tältä keväältä on ohi, palkitsen itseni. Ajattelin varata ajan kasvohoitoon ja lisäksi johonkin hemmotteluhoitoon. Tällaisen kunnon stressijakson jälkeen, pieni hemmottelu tekee niin hyvää. Hemmotteluhoidossa on helppi unohtaa kaikki muut asiat ja keskittyä vain olemiseen. Odotan myös sitä, että kun kouluhommat on ohi, voin tehdä suursiivouksen. Rehellisesti sanottuna, tämä asunto on samassa kunnossa kun muutama pommi olisi räjähtänyt. Ehtiminen ja jaksaminen on siivoamisen suhteen ollut lähes miinuksen puolella. Kun aamulla herää kuudelta ja on illalla ennen yhdeksää kotona, ei mielessä ole muu kuin nukkuminen. 


Enää olisi pieni rutistus edessä, eli pari kurssia hoitamatta. Sen jälkeen on tältä keväältä opintoni ohi. Olen päättänyt etten ota yhtään kurssia kesäksi, ettei tarvitse kesällä stressata mistään turhasta. Onneksi saimme nämä ihanat ilmat, niin on päässyt nauttimaan auringosta ja ihmisten hyvästä fiiliksestä. Ihanaa kun kesä tulee. Vielä ihanempaa kun saa tauon opinnoista. 


6 kommenttia:

 1. Oi miten upea laukku! Itsekin opiskelen joten tiedän miltä susta tuntuu, itse päätin myös olla ottamatta kesäksi mitään kursseja koska haluan nauttia kerrankin kesälomasta ja syksyllä jaksan suorittaa loppukurssit, opinnäytetyön ja työharjoittelun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Hyvän päätöksen olet tehnyt erityisesti tulevaa syksyä ajatellen:)

   Poista
 2. Oi miten ihana asu, rakastuin tohon sun pinkkiin paitaan <3 Tsemppiä vielä viimeisiin kursseihin mitä sulla on jäljellä !

  Janica K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on yksi lempparipaitojani<3 Kiitos tsemppauksesta<3

   Poista
 3. Ihania kuvia susta <3 Oot niin kaunis! :) Ja mulla ei oo kurssien paljous ongelma, oon taas päinvastoin liian laiska kouluhommien suhteen ja sehän sit kostautuu... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos<3 Hah sun täytyis ottaa osa mun kursseista ja mun tarvis oppia että vois ottaa vähemmän kursseja:D

   Poista

Kiitos kommentistasi!<3