lauantai 21. toukokuuta 2016

Tee hetki itsellesi


Jollei aamuni alkaisi teen juonnilla, olisi koko päivä piloilla jo ennen sen alkamista. Ellei taas päivä pääty kuumaan kuppiin teetä, tulee nukuttua huonosti. Ajattelinkin kertoa teille kymmenen hyvää syytä juoda teetä. Itse pyrin suosimaan teevalikoimissani luomua tai muuten luotettavasti valmistettua. Kauppojen niin sanotut halppis-teet eivät päädy koriin, vaan mielummin maksan hieman enemmän. Lemppari teemerkkejäni ovat Yogi ja Clipper. Mutta nyt niihin teen juomisen hyötyihin...


1. Teen juominen auttaa kehoa säilymään nuorekkaana. Tee sisältää aineita jotka ehkäisevät vanhenemista. 
2. Vihreä tee on todellinen sairauksien torjuja! Vihreä tee sisältää paljon antioksidantteja, mitkä vaikuttavat sairauksien ehkäisyyn. Vihreän teen on todistettu ehkäisevän muun muassa jopa syöpää. 
3. Vihreä tee auttaa myös painon pudotuksessa.


4. Tee sisältää teaniinia sekä meteaniinia, jotka ovat miedosti rauhoittavia aineita. Tästä syystä tee sopii hyvin iltajuomaksi, lukuunottamatta mustaa teetä mikä sisältää paljon kofeiinia. Itse juon iltaisin useimmiten valkoista teetä.
5. Tee piristää samalla tavalla kun kahvi. Erityisesti musta tee sisältää paljon kofeiinia. Kupillisesta mustaa teetä saa noin 40 mg kofeiinia.
6, Tee ehkäisee korkeaa verenpainetta.


7. Erityisesti vihreä tee kiihdyttää aineenvaihduntaa. 
8. Jokainen on varmasti joskus maistanut pahaa ja kitkeröitynyttä teetä. Tämä johtuu siitä, että tee on haudutettu väärässä lämpötilassa. Yleinen sääntö on, että musta tee haudutetaan sadassa asteessa ja vihreä tee 70-80 asteessa. 
9. Erityisesti edullisista teemerkeistä on parempi valita irtoteetä. Lähivuosina on selvinnyt paljon tapauksia, että pussiteen joukossa on ollut muutakin kun pelkkää puhdasta teetä. Pusseista on löytynyt kaikkea ylimääräistä lasinsiruista alkaen. Tässä on iso syy, miksi suosin joko irtoteetä tai luomua. 
10. Teehetki rentouttaa ja piristää. Jokaiseen päivään tarvitaan pieniä pysähdyshetkiä, joihin juomaksi sopii tee paremmin kuin hyvin. 


Tässä oli vain muutamia teen juonnin hyötyjä. Mikäli kiinnostaa tietää lisää hyödyistä, kannattaa lukea lisää esimerkiksi täältä ja täältä. Alan kirjallisuutta on myös paljon ja mikäli vain kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti tutustua!


4 kommenttia:

  1. Tee on niin hurjan hyvää <3 Hauska huomata että muutkin on tee"faneja" :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on <3 Ja niin onkin kiva huomata että muutkin on hurahtaneet teehen:D

      Poista

Kiitos kommentistasi!<3