sunnuntai 7. elokuuta 2016

Riikan vanhakaupunki


Huh mikä viikko takana! Piti niin aktiivisesti kirjoitella postauksia Latvian reissusta, mutta olen lähes koko viikon maannut sängyn pohjalla kipeänä. En ole avannut konetta kertaakaan maanantain jälkeen. Nyt vihdoin alkaa olo voittamaan ja jaksoin avata koneen sekä aloittaa raapustamisen. 

Latvian reissun tarkoituksena oli kansainvälisen riitojen sovittelun opiskelu. Latviassa ollessa tuli kuvia nappailtua reilu 2000. Niinpä ajattelin että teen muutaman postauksen reissusta. Näin ei tule yhtä super kuvaoksennusta, vaan tulee monta pienempää kuvaryöppyä. Aluksi laitan kuvia vanhastakaupungista, jossa tulikin käytyä lähes joka päivä kahden viikon ajan. Reissun toisena päivänä meille pidettiin esittely vanhastakaupungista. Oli mielenkiintoista kuulla eri rakennuksien vanhoja ja nykyisiä käyttötarkoituksia.
Tuosta tuli mieleen paljon Tallinnan vanhakaupunki. Rakennukset olivat melko samantyylisiä. Sanotaanko näin, että Neuvostoliitto näkyi tuolla melko hyvin erityisesti rakennuksissa. Vanhakaupunki oli selkeästi sellainen turisteille suunnattu paikka. Siellä oli paljon muun muassa meripihka-kojuja. Lisäksi hintataso oli hieman kalliimpi verrattuna esimerkiksi uudempaan kaupunginosaan.
Vanhakaupunki oli todella kaunis paikka. Rakennukset olivat koristeellisia ja kaikkialla oli todella siistiä. Itseasiassa siisteys oli juttu joka yllätti eniten. Suomessa usein ihmiset heittävät roskansa mihin sattuu, mutta tuolla ihmiset selkeästi tiesivät mikä on roskis ja mihin roskat kuuluu laittaa. 
Vanhassa kaupungissa oli paljon ihania pieniä kahviloita. Rakastan tuollaisia pieniä kahviloita yli kaiken, eli tuo oli siinä mielessä ihan parasta. Kahviloissa oli ihania herkkuja tarjolla. Pyreinkin maistamaan kaikkia uusia ja erilaisia herkkuja joka paikassa. Suomessa harmittaa maksaa kakkupalasta 10 euroa ja todeta sen olevan ihan huono. Tuolla taas hintojen ollessa alhaisemmat, ei eri herkkujen maistelu rasittanut liikaa lompakkoa. Tähän nyt tuli kerrottua päälimmäiset ajatukset Riikan vanhastakaupungista. Voin suositella tuota paikkaa ehdottomasti kaikille vain noiden rakennuksien ja kahviloiden takia!

4 kommenttia:

 1. Mä oon miettinyt, että olisi kiva tehdä joskus reissu Latviaan. Tallinna on kiva paikka, mutta alkaa olla "aika nähty". :D Mukavan oloinen reissu teillä! :)

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ihmeessä käydä :) Paljon samaa kuin Tallinnassa mutta myös paljon erilaista:)

   Poista
 2. Olen myös käynyt tuolla :) Kiva paikka

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!<3