perjantai 23. syyskuuta 2016

Erilainen päivämatka


Pari viikkoa sitten lähdin päiväksi Helsinkiin. Halusin päästä katsomaan Helsingin kaupunginmuseoon Museum of Broken Relationships-näyttelyn. Näyttely loppui samana viikonloppuna, eli tuli hieman kiirus. Jotenkin kummasti se vaan menee niin, että kaikki näyttelyt jäävät viime tippaan. Koska halusin päästä näyttelyyn, päätin varata matkat päiväksi. Olin päättänyt että matkalla sitten otan yhteyttä kavereihin ja kysyn ehtiikö joku näkemään. 


Helsinkiin päästyäni menin heti aamiaiselle. Oli niin kiva istuskella kaikessa rauhassa ja katsella ihmisten liikkumista. Rakastan myös katsoa ihmisten pukeutumista. Aamupalahetki oli siis ihan huippu! Aamupalan jälkeen lähdin kävelemään Louis Vuittonille. Kävin viemässä kalenterini sinne, jotta siihen saatiin nimikirjaimet. 


Lounaalle sain seuraa kaveristani. Ei olla nähty varmaan puoleen vuoteen, joten yhteinen lounas tuli tarpeeseen. Onneksi lounastaminen onnistui noin lyhyellä varoitusajalla. Lounaan jälkeen menin ostamaan kosmetiikkaa. Olen koittanut alkaa käyttämään mahdollisimman paljon luonnonkosmetiikkaa, joten mielessä oli jo etukäteen tuotteet mitä tarvitsen. 


Iltapäivällä treffasin toisen kaverini kanssa. Oltiin nähty viimeksi kesän alussa, eli näkeminen tuli todellakin tarpeeseen! Käytiin ensin kahvilla ja välipalalla, jonka jälkeen lähdimme kävelemään Punavuoreen. Siellä oli Raaka Rå:n myyntinäyttely. Ostin tuosta näyttelystä yhden astian. Itseasiassa kyseinen astia näkyi Charlesin synttäripostauksessa. 


Tuolta lähdimme katsomaan näyttelyä, mitä varten lähdin Helsinkiin. Näyttely on niin mahtava! Tarinoita oli ihana lukea. Suurimmaksi osaksi tarinoista huokui helpottuneisuus ja tyytyväisyys. Vaikka suhde olisi päättynyt huonosti, oli kirjoittaja ymmärtänyt asian ja antanut selkeästi anteeksi. Vaikka näyttelyn aihe ei ollut maailman positiivisin, jäi siitä hyvä fiilis.


Oli hauska osua kaupunkiin Desing Week:in aikana. Mielenkiintoinen teos oli kupla, johon pääsi sisään istumaan. Itseasiassa siellä oli aika kiva istua sisällä. Tuollaisia taidejuttuja saisi olla ehdottomasti enemmän, sillä ne elävöittää kaupunkia mahtavalla tavalla. 

Museon jälkeen kierreltiin kaupoissa ja kahviteltiin lisää. Haha koko päivänä tuli syötyä varmaan enemmän kuin mitä viikon aikana! Kahvilla istuminen on niin rentouttavaa. Reissun tarkoituksena ei ollut leikkiä himoshoppaajaa, joten kaupat pystyi suosiolla jättämään vähemmälle huomiolle. 


Kun illalla tuli kotiinlähdön aika, jäi hieman haikea fiilis. Oli ollut niin ihana päivä, että olisi halunnut jäädä pidemmäksi aikaa. Seuraavana aamuna odotti työt, joten en voinut jäädä yöksi. Matkalla kotiin mietin vain kuinka kiva päivä olikaan ollut! Täytyy tehdä pian uusiksi vastaava reissu.


6 kommenttia:

 1. Kuulostaa todella kivalta reissulta! Tuommoiset kaupunkireissut, varsinkin Suomen sisällä piristää kovasti normaalia arkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset pienet reissut on ihan parhaita arjen piristäjiä<3

   Poista
 2. Kuulostaa aivan ihanalta helsinkipäivältä<3 Vitsi miten herkullisen näkönen toi juoma 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli ihana päivä<3 Ja tuo juoma! Jääkahvi on niin hyvää<3

   Poista
 3. Ihania kuvia! Hyvää illanjatkoa sinne :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!<3