maanantai 21. marraskuuta 2016

Vähempi on parempi?


Turhasta kosmetiikasta eroon-projektini on ollut käynnissä jo yli vuoden. Tarkoituksenani oli kuluttaa vanhat tuotteet pois ja ostaa tilalle eläinkokeetonta kosmetiikkaa. Projektini on edennyt ihan täydellisesti! Nykyään kaapit eivät täyty ainoastaan kosmetiikasta. Lisäksi olen oppinut olemaan ostamatta kaikkea ylimääräistä kosmetiikkaa. Ennen ostin kosmetiikkaa jatkuvasti, esimerkiksi purkkien kivan ulkomuodon vuoksi. Lopulta nuo hienot purkit jäivät vain pölyttymään kaappiin. Nykyään pystyn kiertämään kosmetiikkaosastolla ilman, että tarttuu yhtäkään tuotetta mukaan. 

Kuvassa kosmetiikkatilanne kesällä
Aluksi pidin listaa tuotteista. Olin kirjoittanut paperille kaikki kaapeista löytyvät tuotteet ja laitoin aina ylös mikäli tuotetta väheni tai ostin niitä lisää. Paperille kirjaaminen helpotti todellakin asiaa. Tajusi kuinka paljon kosmetiikkaa on. Lisäksi se on auttanut hillitsemään ostamista.

Keräsin kaikki käytetyt tuotteet purkkiin, josta sitten kerran viikossa merkkasin ne ylös listaan, jotta näin miten projekti edistyi
Nykyään kylpyhuoneen kaapeissa vallitsee kaaoksen sijaan järjestys. Lisäksi nykyään suurinosa tuotteista on jo eläinkokeettomia tai luonnonkosmetiikkaa. Olen ihan hurahtanut luonnonkosmetiikkaan! Olen huomannut että iho voi paljon paremmin, kun naamalle ei lätki ainoastaan synteettisiä aineita. 


Onneksi havahduin siihen, että kaapeissa on ihan liikaa kosmetiikkaa! Olen huomannut että tuotteita tulee käytettyä huomattavasti enemmän, kun kaapeista näkee mitä siellä on. Ennen en jaksanut edes kaivaa kaikkia tuotteita esille. Nyt kun kaikki tuotteet näkee helposti, tulee niitä myös käytettyä, eikä ne pääse vain pölyttymään kaapissa.

4 kommenttia:

 1. Pitääkin kokeilla samaa, että kaivan kaikki esiin karsiakseni :) Mitä merkkiä/merkkejä suosit luonnonkosmetiikassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, koska tuosta määrästä saattaa järkyttyä :D Olen tykännyt Laverasta, Bohosta ja Mossasta:)

   Poista
 2. Wow..! Hurja määrä! Muakin hirveänä tekisi mieli ostaa koko ajan uusia rasvoja ja tuubeja, mutta kun muistan kuinka kylpyhuoneen kaappi pursuaa kosmetiikkaa niin tajaun viimein olla ostamatta. Eikä kyllä mihinkään muuallekkaan kaappiin mahdu yhtään enempää purnukkaa!

  Täältähän löyty monta hyvää blogikirjoitusta, joten pakko jäädä seurailemaan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tajuat olla ostamatta lisää :) Kannattaa joskus mielenkiinnosta käydä kaikki kosmetiikat läpi, jos vaikka saisi pari purkkia lahjoitettua/heitettyä roskiin:) Tervetuloa seurailemaan<3

   Poista

Kiitos kommentistasi!<3