perjantai 3. helmikuuta 2017

Iso Paha Gradu!


Kuten varmaan jotkut muistavatkin, tein viime keväänä ensimmäisiin maisteriopintoihini pro gradun. Tein työn lopullisesti todella nopeasti ja suoraan sanottuna kiukun vallassa. Halusin vain saada gradun tehdyksi ja tutkinnon kouraani. Tällä hetkellä teen kauppatieteisiin gradua. Homma on nyt jotenkin paljon monimutkaisempaa ja hankalampaa. Haluan tehdä hyvän gradun. Sellaisen, mitä voi katsoa myöhemmin ja todeta olevansa ylpeä siitä. En tiedä johtuuko siitä, vai jostain muusta, että graduni ei ole edennyt toivottuun tahtiin, siis itselleni asettamieni tavoitteiden suhteen. Kirjoittaminen on hyvin hankalaa kotona tai yliopistolla. Kotona tekisi mieli tehdä kaikkea muuta ja yliopistolla näkee helposti kavereita ja homma keskeytyy. Niinpä lähdin eilen vieraaseen ympäristöön tekemään työtäni. Menin Raumalle kirjastolle kirjoittamaan ja pakko myöntää että se toimi! Siellä ei ollut liikaa tuttuja eikä siivottavaa tai muita keskeneräisiä projekteja.Yhtäkkiä tekstiä vain tuli ja monet palaset loksahtivat kohdilleen. Lisäksi tuli hyvä fiilis siitä, että työ etenee. Olen jo kauan ollut sitä mieltä, että gradusta tehdään hieman liian iso ja pelottava asia. Se varmasti vaikuttaa siihen, että toisilla venyy sen tekeminen monta vuotta. Loppujen lopuksi se on yksi työ muiden joukossa.

Meinaan jatkossakin tehdä työtäni samalla tavalla. Valita yhden kokonaisen päivän sille ja keskittyä vain kirjoittamiseen. Illalla ennen kotiinlähtöä kävimme vielä kahvittelemassa. Samalla sai unohtaa päivän kirjoittamiset ja se todella kannatti. Tänään kun heräsin, oli mielessäni pariin mielessä pyörineeseen kysymykseen vastaukset. Ihan mahtavaa!


Nyt viikonloppuna meinaan tehdä kaikkea kivaakin, vaikka toki kouluhommilta ei voi välttyä. Nyt lähden valmistautumaan teatteriin! Pieni asukriisi meneillään ja tuntuu ettei ole mitään sopivia vaatteita. Ehkä olisi aika siivota vaatehuone, sillä pakkohan siellä jotain päällepantavaa, koska sinne ei myöskään mahdu mitään uutta!


Ihanaa viikonloppua!<3

4 kommenttia:

 1. Mulla on täällä pöydällä kaksi gradua, kirjoittelen niitä aika tiiviseen tahtiin nyt ja ajattelin palautella piakoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh! Tsemppiä niiden tekemiseen<3 Oot ansainnut kuohuvaa kun tulee työt palautetuksi:)

   Poista
 2. ihanan pirteä asu! <3 tsemppiä kouluhommiin ja ihanaa viikonloppua :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!<3