sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Ruokavinkki sunnuntaihin


Nykyään laitan hyvin harvoin ruokaa. Yksinkertaisesti aika ei vain riitä siihen. Usein on vain helpompi napata ruoka jostakin mukaan tai syödä ulkona. Eilen illalla taas innostuin ruuanlaittamisesta! Minun alkoi tekemään ihan älyttömästi mieli sosekeittoa. Kesällä söin todella paljon sosekeittoja, mutta yhtäkkiä ne vain jäivät. Onneksi eilen taas löytyi innostuminen ja mikä parasta, oli jääkaapissa sopivat ainekset.  Jääkaapissa oli sopivasti bataattia, porkkanaa ja tuoretta chiliä, eli niistä sai tällä kertaa keittoni aineksensa. Laitoin siis tähän sosekeittoon seuraavat ainekset:

yksi bataatti
neljä porkkanaa
noin puolikas tuore chili
kasvisliemikuutio
ruokakermaa 2 dl
hieman mustapippuria
hieman valkosipulijauhetta

Kuori ja pilko bataatti, porkkanat ja chili. Laita ne kiehumaan kasvisliemikuution kanssa. Kun juurekset ovat pehmentyneet tarpeeksi, muussaa ne esimerkiksi sauvavatkaimen kanssa. Lopuksi lisää kerma ja mausta makusi mukaan. Anna vielä olla hetki liedellä ja sosekeitto on valmis!


Sosekeitot ovat niin helppoja tehdä ja mikä parasta, ne valmistuu nopeasti! Täytyisi taas ottaa tavaksi niiden tekeminen. Erityisesti pidän bataatti- ja pinaattikeitosta. Sosekeitoissa on hyvää myös se, että niitä voi lämmittää ja syödä seuraavanakin päivänä.


 Ihanaa sunnuntaita!<3

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!<3