maanantai 7. elokuuta 2017

Muutto, joka sai ajattelemaan


Blogin avaaminen on vähän taas venähtänyt. Muutto ja miljoona muuta asiaa ovat vieneet ihan liikaa aikaa. Muutto ei todellakaan sujunut mutkitta! Uusi asunto oli jätetty sen verran likaiseen kuntoon, että sen siivoomisessa kului 5 tuntia, vaikka kaksi henkilöä oli hommissa. Kuka oikeasti kehtaa jättää purukumia lattioille ja nuuskaa lavuaariin? Tuli ainakin kaikki paikat desinfioitua kunnolla, jonka jälkeen oli kiva tuoda tavaroita.

Muuton yhteydessä lensi niin paljon tavaraa roskiin. Parhaat tavarat tuli myytyä ja osa tavaroista meni lahjoituksina eteenpäin. Muuttamisen yhteydessä tuli todettua useaan otteeseen, että en todellakaan osta enää mitään! Tuota asiaa on vain niin hankala muistaa esimerkiksi vaatekaupoissa.


Olenkin nyt vältellyt vaatekauppoja. Kun sinne ei mene, ei tule myöskään hairahduksia. Koko ajan myös pidän mielessäni sen, että välttelen kertakäyttömuotia ja ostan mieluummin yhden laadukkaan jutun. Yhden laadukkaan tuotteen sijasta saisi 10-20 kertakäyttövaatetta. Vaatekaappi täyttyisi mukavasti, mutta lopulta vaatteet päätyisi kirppispöydälle tai roskiin.


Muuton yhteydessä tuli paljon myös ajateltua sitä, miksi tavaraa tarvitsee mukamas niin paljon? Olen jo kauan yrittänyt aina perustella ostokset itselleni, ennen kuin marssin kassalle. Tämä keino on toiminut melko hyvin! Jos en heti pysty perustelemaan uuden tavaran tarvetta, jätän sen kauppaan.


Toinen jota olen jo opetellut jonkin aikaa, mutta mikä taas korostui muuttaessa, oli se, että jos ostat jotain uutta, luovut jostain vanhasta. Kotia on ihan turha täyttää tavaroilla, jotka ei lopulta (Konmarin ärsyttävää termiä käyttäen) pirskahtele. Mieluummin omistaa muutaman kivan ja laadukkaan jutun, kuin että raahaa vuodesta toiseen samoja rojuja mukanaan.


Vaikka nyt on tavarat melkein jo saatu paikoilleen, ei tavarasta luopuminen tähän lopu. Meinaan tästä lähtien käydä useammin kaappeja läpi, jolloin voi heittää pois turhat tavarat. Ne tavarat, joita ei ole tarvinnut kuukausiin. Tästä muutosta oppineena on hyvä jatkaa...

4 kommenttia:

 1. Mä mietin muuton aikana ihan samaa, että mihin tätä kaikkea tavaraa oikeasti tarvii kun tosi moni turha juttu lensi roskiin muuton aikana! :'D Ihana kuva susta tässä postauksessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha muutossa se niin konkretisoituu, kun joutuu tyhjentämään kaikki kaapit :D kiitos paljon<3

   Poista
 2. Muutossa jotenkin aina kulminoituu niin hyvin, että miten paljon sitä tavaraa oikein onkaan. Aika vähän vaatteitakin ehtii loppujen lopuksi vuoden aikana käyttämään ja usein vaatekaapista valikoituu päälle aina samoja suosikkivaatteita ja osa jää käyttämättä tai tosi vähälle käytölle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee! Vaikka vaatteista lähtisi puolet pois, olisi varmasti jokaiselle päivälle päälle pantavaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!<3